Karpervissers grijpen hun kans nu het herfst is geworden.

Om te beginnen zijn de zomermaanden voorbij gevlogen en is de R in de maand al een feit geworden. En zoals gebruikelijk is de herfst nu weer aan de beurt. 

Vindt persoonlijk dat dit prachtige maanden zijn om aan de waterkant te zitten, dalende temperatuur, harde wind, dat heeft iets bij ons als karpervissers.

Velen zijn blij dat de zomer voorbij is, want er zijn onder ons heel wat die gewoon helemaal niets in het landingsnet hebben zien glijden. De vangsten vielen in 2015 voor velen echt tegen. We mogen spreken van een wisselend jaar, gezien ook het weer, veel verandering kwam  niet ten goede aan onze passie, maar je moet er toch maar mee doen. 

Nu grijpen de karpervissers hun kans aan, om maar eens scherp achter de hengels te gaan
zitten en hopen op betere tijden. Ook nu is het zaak om hierin weer een goed beleid te voeren. Wat heb je als doel, waar ga je vissen, en hoe pak je de voercampagne aan, en zo kan ik nog wel meer op noemen. Ook nu zijn we afhankelijk van het weer, dus gaat het niet zo een twee, drie.  

We weten dat er onder ons zijn, die slordig met alle voorbereidingen om gaan, en een water in een mum van tijd volledig op zijn kop gezet wordt, en er totaal geen vangsten meer waarneembaar zijn. Dus moet je wel heel goed weten, wat je doet, en wat je wil. Maar gelukkig zijn er ook grote aantallen die weten waar ze mee bezig zijn, en dat geeft ieder weer vertrouwen. 

De eerste herfststormen moeten nog komen en de daling van de temperatuur komt langzaam opgang. Dus klaar voor de herfst, u ook????. Wens iedereen weer een zeer goede vangst en dat er maar vele herfstkarpers gevangen mogen worden. Tot slot, vis op een verantwoorde manier op karper, want daar schiet het nog wel eens aan tekort, dat moeten we als karpervissers niet willen. ( Veel Succes).


Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.