Robert Fobbe stelt orde op zaken in 2e manche

Robert Fobbe rechts op de foto.
Het jongen motorcrosstalent Robert Fobbe uit het ‘t Loo/Oldebroek stond zondag een belangrijke wedstrijd te wachten in de strijd om het Nederlandse jeugd kampioenschap. 

Op circuit ‘Heksenplas begon de Fobbe Campers rijder prima aan zijn tijdtraining in de 85cc grote wielen. Robert wist in de een na laatste ronde de snelste tijd op de klok te zetten en reed met een goed gevoel weer terug naar het rennerskwartier.

Vol goede moed begon Robert aan zijn eerste manche en begon ook voortvarend aan zijn race, en kwam even later als derde door, maar daarna ging het mis. Fobbe die zijn hoge tempo wilde doorzetten moest dat bekopen met vier val partijen en zakte hierdoor verder terug, en kwam uiteindelijk als vijftiende binnen. 

De Husqvarna piloot zette alles weer recht in zijn tweede heat en wist gelijk goed weg te komen tijdens de start. Fobbe reed in een zeer hoog tempo mee met de kopmannen en voelde zich kiplekker. De 14-jarige Robert wist er zelfs met een tweede plaats vandoor te gaan en was begrijpelijk hier dolblij mee.

“Eindelijk een manche waarin alles klopte liet Fobbe weten, was al snel de 1e manche vergeten” aldus Robert die als vierde eindigde in het dagtotaal en ook hiermee nog een beker in ontvangst mocht nemen. 

In het totaalklassement heeft Robert ook goede zaken gedaan op de nummer vier Steyn Nooijen, want het verschil is nu nog maar acht punten geworden dus is er nog alle uitzicht om als vierde te eindigen in het Kampioenschap.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.