Sfeer op twaalfde Stoute Cross in Nunspeet was geweldig..

Al heel wat jaren ben ik al als omroeper te gast bij de Stoute Cross in Nunspeet zoals nu ook alweer bij de twaalfde editie. Het was wel spannend zeker op vrijdag als op de zaterdag. De reden hiervan was het weer, die flink had huisgehouden gezien de conditie van het terrein en de baan waar motoren, auto’s, brommers en vele andere voertuigen hun kunsten wilde laten zien. 

Vrijdagavond: De organisatie had besloten dat op vrijdagavond het programma moest worden aangepast om zo de baan voor de grote acts te sparen op zaterdag. Zo werd er voor enkele klassen een manche gehouden en kon daarna alle aanwezigen genieten van de muziek in de feesttent. Er was geen vuiltje aan de lucht, want dit werd door veel jeugd en ouderen bezocht en ging dit door tot in de late uurtjes. 


Zaterdag: Dan kom je aan als omroeper op de zaterdagmorgen in alle vroegte, de lucht is al zeer dreigend en lijkt het mee te vallen, maar rond half negen komt het met bakken uit de hemel en is het na een kwartier droog. Ja iedereen vraagt zich dan af, wat nu, driftig word er nu gekeken op de buienradar als er nog meer water gaat komen. Inderdaad toch nog driegende luchten en komt de laatste neerslag rond half elf naar beneden. 

Inmiddels was het programma al verschoven van negen uur naar tien uur, maar even later word bekend dat er word gewacht tot dat het droog is. Een handje vol aan publiek heeft inmiddels de weg gevonden naar het feestterrein en begint na elf uur daadwerkelijk de zon te schijnen. Voorzitter Rene Dekker en zijn vrijwilligers geven nu volop gas en word alles in een mum van tijd zo instelling gebracht dat het feest nu echt kan beginnen, en dat was te merken ook. Rond twaalf uur draaide het programma volop en kwamen overal mensen vandaan en werd het steeds drukker en drukker op het evenemententerrein. 


Al heel wat jaren doe ik het omroepwerk samen met Rini Wolf en hebben we weer volop kunnen genieten, de sfeer was weer geweldig te noemen. Zelf maakte ik verschillende interviews met vele aanwezigen, zo ook met Fred Docter die al vanaf het begin er bij is als fotograaf van de Stoute Cross. 

De 71-jarige verteld zich prima thuis te voelen in deze menigte en dat dit prachtig is om te doen. Hij legt vele momenten vast op de plaat wat weer terug te zien is op de site van de Stoute Cross. Zo hoopt Docter het nog vele jaren te mogen doen verteld hij, want Fred stond bekent als DJ maar is de uit de handen gelopen hobby meer zijn hoofddoel geworden en dat is foto;s maken.

Mooi ook het samen zijn van alle sponsoren die gezellig de middag door brachten, zonder hun steun was het ook niet te doen. Ook werden er mensen in het zonnetje gezet die een rol speelde of hebben gehad binnen de Stoute Cross, niemand is, en werd er vergeten. 

Verder het petje af voor het complete bestuur, vrijwilligers, gemeente, ja eigenlijk iedereen die weer nauw betrokken was bij dit pracht van een evenement. Want zonder hen was dit niet te doen, Dekker liet weten ´we houden de schuur wel bij het huis, want zo hou je nog controle over alles´ en daar heeft hij gelijk in. 

Het was weer een feest waar opa´s en oma´s, vaders en moeders met hun kinderen volop van konden genieten en daar gaat het om, er was voor ieder weer wat wils. Van muziek tot cross en vele andere attracties. Wat mij betreft tot de volgende Stoute Cross. kijk voor verdere informatie op www.stoutecross.nl  waar u alles weer terug kunt vinden van dit prachtige evenement en voor vele foto's ook op de site van http://www.docterfred.nl/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.