Spannende dagen voor zijspanteam Bax/Stupelis.

Het zijn spannende dagen voor het team van Etienne Bax en Kaspars Stupelis die komende zondag de wereldtitel kunnen veroveren tijdens de Grand prix, die in het Franse Saint-Jean d'Angely zal worden verreden.

Dit is de een na laatste wedstrijd voor het zijspanduo Bax/Stupelis om het wereldkampioenschap die met 67 punten verschil op Valentin Giraud  en Elvijs Mucenieks het karwij kunnen afmaken. De Brabander Bax die een moeilijke start kende van het WK seizoen met zijn passagier Stupelis begon het ritme weer op te pakken op Nederlandse bodem. 

Het koppel wist de GP op hun naam te schrijven op circuit “De Bargen” ‘t Loo/Oldebroek, en daarna wist het tweetal de trend voort te zetten. De geduchte tegenstanders en kanshebbers Giraud/Mucenieks morste veel punten en daar maakte Etienne en Kaspars dankbaar gebruik van door zelf goede uitslagen te rijden. 

Nu is het zaak om het hoofd er goed bij te houden. en het komende weekend de titel veilig te stellen. Valentin Giraud  zal op zijn eigen bodem er alles aan doen om de zege te pakken maar is het zaak voor Bax/Stupelis om tweemaal als tweede over de meet te komen en dan is de wereldtitel veilig gesteld. Als dat zal lukken zullen we na de beide manches weten, het is en blijft een mechanische sport, dus kan er nog van alles gebeuren. Voor Bax zou dit de eerste titel zijn als het gaat lukken, Stupelis zou dan voor de derde keer wereldkampioen kunnen worden. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.