Robert Fobbe test 125cc Husqvarna bij MSV NOV in Heerde.

Afgelopen zaterdag werd op de Gelderse Crosspiste van MSV NOV in Heerde een openbeker cross gehouden. Robert Fobbe pakte deze gelegenheid aan om voor het eerst in wedstrijdverband de 125cc Husqvarna te testen.

De 15-jarige motorcrosser uit het 't Loo/Oldebroek die in 2016 zal uitkomen in de 125cc jeugdklasse had zich gemeld in de MX2 B klasse. De 1e manche was natuurlijk even wennen voor de Fobbe Campers rijder die even het gevoel moest vinden voor de snellere machine. Robert wist in deze reeks als tweede binnen te komen en gaf na afloop aan, dat hij even een keer onderuit was gegaan, maar viel het rijden hem zeker niet tegen.

In de tweede omloop bleef Fobbe mede gesteund door Buitenhuis Racing wel op zijn motor zitten en ging het rijden in tempo hem al een stuk beter af, en verzilverde dit met een overwinning en pakte daardoor ook nog de hoofdprijs. Mooi meegenomen verklaarde de nummer vier van Nederland van het afgelopen seizoen in de klasse 85cc grote wielen.

Wanneer het kan zit Robert weer op zijn Husqvarna om zo snel mogelijk het niveau te halen wat nodig is om met de rappe mannen mee te kunnen. Over de test in Heerde

was Fobbe zeer positief. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.