Jonge karpervisser Sven Ohms ziet alweer uit naar het voorjaar.


U zou zich afvragen, wie is dit, nou dit is Sven Ohms die geboren is op acht januari in 2002 en woont al vanaf zijn geboorte in Wijhe. Sven heeft het vissen niet van een vreemde want zijn vader Wilfried is al heel wat jaren een verwoede witvisser die zelfs al heel wat jaren bij zijn plaatselijke hengelsportvereniging deelneemt aan wedstrijden.

Sven heeft het daar zo niet op, en heeft het liefst karpers aan de haak, al is hij wel met een mooi klein witvis stokje begonnen. Maar toen Ohms elf jaar was kreeg hij meer oog om op karper te gaan vissen. In zijn woonplaats zijn daarvoor prachtige vijvers waarin hij zijn passie goed in kwijt kan. Ja en als je jong bent dan komt er zoveel informatie op je af, dat je de bomen in het bos niet meer kunt zien.

Vader Wilfried had wel degelijk in de gaten dat het nodig was om zijn zoon Sven bij te staan, en op een rustige manier uit te zien naar spullen die nodig waren voor de karpervisserij. Gelukkig waren ze met zijn tweeën er wel over eens dat het wel betaalbaar moet blijven en dat is hun prima gelukt.

Sven pakte zijn kans op naar een vijver te gaan die hij makkelijk per fiets kan bereiken, en daar zwemmen ook de nodige karpers rond. Geduld is een schone zaak zeggen ze wel eens, maar als je jong bent gaat dat niet zo makkelijk, en dat is te begrijpen ook, want karpervissen is ook een kwestie van geduld hebben. Gelukkig kreeg Sven al snel de eerste karpers op de mat en dat gaf hem rust en vertrouwen. Hij is nu al zover dat hij samen met pa zijn eigen Boillies maakt, daar heeft hij het meeste vertrouwen in, als je hem vraagt waarom, dan is hij zeer duidelijk, “ daar kun je in doen wat jezelf wil”.

De ene keer werkt het wel, en de andere keer is Ohms er al snel achter dat het werk voor niets
is geweest. Het beleid van voeren doet hij vaak in overleg met zijn vader, die eerst helemaal niets van karpervissen wilde weten, maar nu ook al zijn best doet om zoon lief te laten zien, dat hij ook wel een karper kan verschalken. Sven heeft daar geen moeite mee, maar als je jong bent dan vang je het liefst zelf toch die vissen.

Ohms is nu zover dat hij alles toch ook al goed voor elkaar heeft ondanks zijn jonge leeftijd, goeie karperhengels, plus goede molens, en inmiddels ook in het bezit is van een voerboot, en daar in de toekomst vele voordelen uit kan halen op andere wateren in Wijhe waar hij nog een doel mee heeft. Wat Sven betreft mag het al wel weer voorjaar zijn, maar zal hij eerst door de zure appel heen moeten bijten, misschien blijft Ohms bespaart van een dikke laag ijs of dikke pakken sneeuw maar daar gaan we maar niet vanuit.


Nou Sven wat EENMIXVAN betreft, heel veel succes verder met je hobby en dat je nog vele karpers mag vangen, dit gaat je zeker lukken. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Bierworst laat menig karper verleiden.