Van motorcrosser tot zwager en van monteur tot werknemer.

Je hoort het vaker dat vanuit de sport een relatie tot stand komt en er mensen bij zijn die via de sport soms ook aan werk komen. Zo gebeurde het wel tussen Wilfred van Werven en Bart Notten. De twee waren in begin jaren negentig aan elkaar vast genageld omdat ze beiden zeer verwoede zijspancrossers waren en in die tijd in de nationale klasse van zich lieten horen.

De derde persoon die mee circuleerde was Erik van 't Ijssel die van jongs af aan altijd mee ging met de helaas te vroeg overleden Hendrik van Werven, (vader van Wilfred) . Hendrik was ook een geweldige liefhebber van deze tact van sport en wist zelf ook nog Nederlands kampioen te worden bij de nationalen. Erik hielp Hendrik altijd in de crossschuur om de knepen te leren, van het motorblok en de rest wat er bij kwam kijken, en is er hedendaags nog mee bezig.

Ik zet mijn schrijven voort met Bart en Wilfred, die twee leken op een zeker moment wel broers van elkaar, beiden deden er alles aan om alle tegenstanders in die tijd achter zich te houden en dat lukte het duo uiteindelijk ook nog. In een zinderende finale en wel in het jaar 1994 wisten de beide jonge talenten op het circuit van Holten Nederlands kampioen te worden. Wat werd het achteraf een feest, iedereen rende achter de kampioenen aan.

Daarna kwam er toch een verandering terwijl Van Werven door ging naar de top, gaf Notten aan dit niet meer te kunnen verwezenlijken. Wilfred was zeer begrijpelijk teleurgesteld, en bedankte Bart ook voor alle inzet en nam daarna afscheid van zijn bakkenist. Van Werven dacht Notten nooit weer te zien, maar dat liep echter anders af, Bart werd namelijk verliefd op Hanneke van Werven, het zusje van Wilfred, en is het stel bij elkaar gebleven en ook getrouwd. Beiden gaan nog wel eens terug naar die mooie tijd die ze samen hebben beleeft en zullen die mooie herinneringen altijd blijven bestaan voor de beiden.

Tot slot komen we dan terecht bij Van 't Ijssel die op latere leeftijd in dienst kwam bij Van Werven waarvan Wilfred van Werven mede eigenaar is geworden. Zo zie je maar weer dat het soms raar kan lopen, van motorcrosser tot zwager en van monteur tot werknemer. Zo kunnen er vanuit de sport soms hele mooie dingen ontstaan.

Op de foto zien we veel bloemen voor de Nationale kampioenen van 1994, Wilfred van Werven en Bart Notten en mocht ook Erik van 't Ijssel mee genieten van de feestvreugde.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.