Stilte valt weer op circuit “De Bargen”

Na twee geweldige motorcross evenementen is inmiddels de stilte weer gevallen op circuit “De Bargen”. Bestuur en haar vrijwilligers kijken terug naar twee succesvolle motorcrossdagen, en terecht.

NK Jeugd:

De eerste wedstrijd die op zaterdag 19 maart werd gehouden verliep vlekkeloos en was er flink strijd te zien in alle klassen die het dagprogramma passeerde. Voorzitter Henri Bekenkamp liet na afloop voor de lokale omroep weten, dat alles weer prima was verlopen, en de mensen van de KNMV die de algemene leiding heeft over de motorcross evenementen weer met een opgeheven hoofd huiswaarts waren gekeerd.

Al jaren weet de bond dat Stichting Circuit Oldebroek alles tot uit de puntjes voor elkaar heeft. Dit was ook zeker zichtbaar, want er was ook niets vergeten. Zo heeft het spectaculaire circuit een uitstraling alsof er een GP wedstrijd word verreden. Maar niets is minder waar, bestuur en vrijwilligers gaan er altijd voor om alles goed voor elkaar te hebben.

Voorbij:

De eerste wedstrijd zit er op en duurt het maar even of er word alweer gesproken over 26 maart wanneer de ONK voor zijspannen en de Quads op het programma staat. Opnieuw wordt de media overspoelt met nieuws over deze wedstrijd en worden lokale en regio rijders zeker niet vergeten, ook is dit een stukje werk waarop de PR man van de stichting perfect op inspeelde. Via kranten, radio en sociaal media als Facebook en Twitter kwam het nieuws bij de motorcrossliefhebbers binnen, en dan hebben we het nog helemaal niet over MX websites gehad. In mijn ogen weer top gedaan, en is er ook niets vergeten.

Wedstrijddag 26 maart:

Een week van voorbereiding van de vrijwilligers is het op zaterdag 26 maart alweer raak. ONK voor zijspannen en quads staan op het menu met als aanvulling de MX1 en MX2 plus de clubklasse voor zijspannen. Het weer was goed en zeker ook de sfeer liet deze dag weer doen slagen. Het aanwezige publiek kreeg van alles voorgeschoteld en was het wel opvallend dat de grootste menigte was gekomen voor de zijspannen. Nou daarin gebeurde er echt van alles, al was het dit keer niet in het voordeel voor onze landelijke deelnemers.

Pers:

De pers was ook vol lof, over hoe alles verliep, zo werden ze op hun wenken bediend. Voorzitter Bekenkamp was ook vol trots dat hij van velen te horen kreeg, dat menig motorcrossclub er een voorbeeld aan konden nemen, en hoe alles hier voor elkaar was. Maar Bekenkamp was daarin ook zeer duidelijk en verteld, “dit kunnen wij niet als bestuur alleen en gaat alle lof uit naar onze vrijwilligers die weken bezig zijn geweest”. Geweldig als je daar getuige van mag zijn, om dit te horen.

Rond half zes is het gedaan met het crossfeest zal ik maar zeggen, en komt al het materiaal alweer te voorschijn om het circuit weer om te toveren tot het heden, geweldig om te zien. Een paar uur later heeft niemand het idee dat hier motorcross wedstrijden zijn verreden.

Na praten:

Dan is het tijd om na te praten over het verloop van de dag, waar natuurlijk het bestuur ook weer zoals als altijd er voor zorgt dat er volop eten en drinken aanwezig is om zo op deze manier de vrijwilligers te belonen met alles wat ze hebben gedaan. Hierbij zal dit zeker niet blijven, want jaarlijks word er een speciale feestavond georganiseerd waarin de vrijwilligers nog eens extra worden gewaardeerd. Zo dit was het 49e jaar dat Stichting Circuit Oldebroek dergelijk evenementen heeft georganiseerd en gaat men de komende tijd zich bezig houden met wat te gaan doen in 2017, want dan staat het 50-jarig jubileum te wachten.

De stilte is nu gevallen op het circuit waar we met zijn allen twee geweldige motorcrossdagen hebben beleeft, en waar samenhorigheid en plezier de hoofdrolspeler is geweest en waar het aanwezige publiek weer volop MX plezier mocht beleven. Ik wil langs deze weg ook zeker Loco Radio nog bedanken voor de geweldige samenwerking die we samen hebben gehad, en al jaren ook oog heeft voor alle sportenevenementen die binnen onze gemeente Oldebroek zich afspelen.

Door: Evert van 't IJsselReacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.