Broers Van Werven, zwager en kinderen vissen voor het eerst, en met succes.

Een aantal weken geleden kwam het idee dat Wilfred, Cor en Herbert van Werven samen met hun zwager Bart Notten en kinderen eens een keer in hun leven wilden gaan vissen. Maar dan is de vraag als je niks hebt, waar en hoe? Uiteindelijk word besloten maar eens een bezoek te brengen aan het Forellenpark de Haere in Doornspijk. De kinderen voelde daar ook wel wat voor en werd gekozen als het weer goed zou blijven om dit op vrijdag 6 mei te gaan doen, wat ook gebeurde.

Genieten aan de waterkant en vangen ook nog. 

Het weer was geweldig, droog zonnig en een straffe oosten wind, dus wat wilde ze nog meer. Eenmaal daar te zijn aangekomen met de hele crew werden we allemaal super ontvangen door de mensen van het forellenpark, en aangezien niemand ook maar enig ervaring had, kregen ze wat uitleg wat je moest doen. Na een bak koffie samen te hebben genuttigd kwamen we bij de grootste vijver aan met de nodige hengel, aas en een schepnet.

De jongsten vermaakte zich prima.
De kinderen waren zeer gebrand en besloten gelijk de aanval in te zetten op de grote en kleine forellen. Maar zo makkelijk was het eerst niet, want ingooien met een werphengel was nog een hele klus. Na wat uitleg kregen ze het toch voor elkaar om het haakaas met de oranje dobber op de plaats te krijgen en kon de strijd beginnen.

Ze zijn in ieder geval niet voor niets geweest
Bij de grote mannen was het precies het zelfde en hadden het al snel onder de knie. Ook die wisten van toeten of blazen, dus was het in zekere zin voor hun ook spannend. Maar al snel hadden een aantal forellen honger en schoten zowel bij de volwassenen als bij de kinderen de oranje bal als een raket onder water. De eerste vangsten was een feit geworden, maar ja hoe onthaak je die vissen?. Het werd een geweldig schouwspel om te zien, want er waren, er wat bij die zelfs de vis niet in de hand durfde te houden, was dus wel lachen. Maar na een uur was dat ook al snel voorbij, en kreeg een ieder zelfvertrouwen, en werd er ook even flink gevangen.

Wilfred van Werven liet weten, “dit is geweldig zo samen met je broers, zwager en kinderen lekker even tot rust te komen”, In het dagelijkse leven ben je altijd samen met het werk bezig en zit je nu even in een andere wereld”. Ook beleven de kinderen, een pracht van een middag, ja en als de kinderen het na hun zin hebben wat wil je dan nog meer. De middag is voorbij gevlogen en werd om half vijf het haakaas uit het water gehaald en de nodige spullen afgeleverd bij de balie.

Daarna gezellig met zijn allen nababbelen.
Daarna word er koers gezet naar Nunspeet waar Wilfred samen met zijn gezin woont, en was reeds bekent dat we zouden gaan barbecue├źn om deze visdag af te sluiten. Daarbij schoven de vrouwen ook aan, die wel benieuwd waren als ze iets hadden gevangen, en werd bekent gemaakt dat er in totaal veertien forellen aan de haak waren geslagen. De grootste forel kwam op naam van Wilfred die het ook bij die ene moest laten. Ook onder de kinderen werden de nodige forellen uit het water getild. Daarna werd er samen lekker gegeten, en nagebabbeld over het bijzondere middagje forellen vissen. Allen geven aan deze dag niet zullen vergeten, en keerde ieder rond negenen weer huiswaarts.Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.