Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

De tijd is nu rijp geworden voor Notten om afscheid te nemen van zijn wel geliefde zijspansport. Bart Notten werd geboren op 24 december 1974 in Warnsveld en begon in 1992 zijn zijspancarrière als bakkenist. In die tijd was Hennie Nieuwenhuis de eerste stuurman waar Notten als passagier zijn eerste diensten bewees.

Al snel werd duidelijk dat de hedendaagse vrachtwagenchauffeur over meer kwaliteiten beschikte dan iedereen had gedacht. Met veel bewondering werd er naar hem gekeken en werden de clubwedstrijden al snel een bijzaak. In 1993 was Bart al te vinden bij de nationale zijspanklasse wat in die tijd een categorie was waarin je kon doorstromen naar de top. Onder de vlag van de KNMV was deze klasse te bewonderen en waren daarin veel jeugdige rijders te vinden.

Notten had zeker in dat jaar zeer veel ervaring opgedaan en duurde het maar even of er kwam een gesprek opgang met Wilfred van Werven uit Oldebroek. Van Werven beschikte ook over zeer veel talent en was een zeer gerenommeerde stuurman die zijn driewieler goed in toom wist te houden. De beide jonge talenten kwamen er uit, en in 1994 werd het een koppel. In dat jaar lieten beiden zien over zeer veel kwaliteiten te beschikken en voelde Bart zich prima thuis naast Wilfred.

Veel zijspan toppers moesten het duo voor zich dulden en werd aan het eind van het naderende
seizoen veel over hen gesproken, want er zat een kampioenstitel aan te komen. Op thuiscircuit 'De Bargen' die gelegen is in het kleine dorpje het 't Loo werden er zeer belangrijke punten gepakt en moest een week later de beslissing vallen op het circuit in Holten. Van Werven/Notten werden daar Nederlandse kampioen bij deze nationale klasse en kon het feest beginnen.

Daarna besloot Bart om zich niet helemaal in de wereldtop te storten maar zette het algeheel op een laat pitje. Dat betekende niet dat Notten het voor gezien hield maar stapte door de jaren heen bij verschillende zijspancoureurs in als passagier, waar hij met volle teugen van genoot.


Het mooie in dit verhaal is ook dat hij in die tijd verkering kreeg met Wilfred van Werven zijn zusje Hanneke, en was de liefde zo sterk dat beiden met elkaar zijn getrouwd, en samen met hun twee zoons volop genieten. Ja en dat Van Werven een crossfamilie is werd ook al snel zichtbaar, want ook zwager Cor van Werven is van kinds af aan ook al besmet met het virus, dus werd Notten daarbij ook als bakkenist ingezet. Cor was, en is nog steeds actief bij clubwedstrijden, en pakt zo nu en dan ook een umx, en streekwedstrijd mee. Het aflopen seizoen reed Bart ook nog samen met Jeroen Boeve uit Oldebroek bij het open Nederlandse kampioenschap voor zijspannen. Maar Notten voelde zelf ook aan dat door zijn drukke baan er niet veel tijd meer was om te trainen. En besloot hij om het seizoen met Jeroen en Cor af te maken en daarna te stoppen met deze tact van sport.

Ook bijzonder is, dat op het circuit van Holten, waar Notten zijn nationale titel pakte in 1994 ,nu anno 2016 afscheid nam van zijn bijzondere zijspancarri√®re, daarbij waren de resultaten wat minder maar dat deerde Bart niet, daarna was er reden voor een afscheidsfeestje. “Ik kijk terug naar geweldige jaren waar ik met volle teugen van heb genoten, nu is het tijd om aandacht aan mijn gezin en familie te schenken”aldus Bart Notten.

De zeecontainerchauffeur in het dagelijkse leven wil iedereen langs deze weg bedanken voor de suppoost en de steun die hij heeft gehad in al die jaren. En zeggen wij “ Bedankt Bart voor al die mooie jaren en wensen wij jou, en gezin nog vele mooie en gezonden jaren toe”.

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.