In de herfst en winter is het niet altijd vangen.

Nu ik dit schrijf is Mister herfst begonnen, ja en je hoort nu al veel karpervissers over de harde winden en daling van temperatuur praten. Tijd om toe te slaan is het motto,  maar is dat wel zo? Vindt het zelf persoonlijk ook de mooiste tijd van het jaar om dan op karper te vissen, maar ook in die tijd is het een kwestie van, hoe het weer zich houdt. 

EEN HERFST KARPER

In een mum van tijd kan de temperatuur in de nacht zo snel zakken dat het aasgedrag van de karpers spoedig kan veranderen, dat het weer een kwestie word, van geduld en tijd, voordat je er een op de mat hebt. Daarom is ook van belang wat van water je zit, en je daar wel degelijk goede kennis hebt hoe ze zich in die tijd gedragen, en is ook van belang, wanneer je het nodig vindt om te voeren, velen denken soms niet na en storten maar zonder enig besef wat het natuurlijke weer doet. Dus is het zaak om hier alles goed op de rit te hebben. 

Heb ook wel jaren mee gemaakt dat het snel winter werd en de vangsten wel heel snel 
afnamen, ook in de winter hoef je mij inziens niet zo moeilijk te doen. Er zijn zelfs winters bij geweest waarin de vangsten nog beter waren dan in de herfst. Ook nu is het zaak om weer wederom kennis van het water te hebben, en hoe en waar de vissen zich ophouden. Er word wel eens gezegd dat in de winter de karpers allemaal in de modder zitten, eerlijk gezegd geloof ik daar niet veel van. 
EEN WINTERBIG 
Op een meter water lieten de karpers zich haken bij een dagtemperatuur van +1 graad. Dus ja wat is waarheid. Heb zelf al mee gemaakt dat ik bij een water aan kwam waar de helft van de put was bevroren en er totaal geen vertrouwen in had, maar na een uur op 60 cm water toch een karper wist te verschalken. De aantallen van de vangsten zijn wel degelijk minder, maar ben wel eerlijk dat het in de herfst en winter niet alle vissessies karper oplevert. Belangrijk is wel dat je goed weet, hoe je er mee omgaat, want zeg het nogmaals, voeren met beleid kan je een heel eind op weg helpen, maar doe je dit niet dan kun je wel eens bedrogen uit komen.

Wens tot slot iedereen een goede vangst toe in zowel de herfst als in de winter, en vis verantwoord op onze ho zo mooie vis ( De Karper).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.