Natuur blijft de baas in de hengelsportwereld

langzaam maar zeker gaan we alweer richting het einde van het jaar 2016 en word het stapje voor stapje steeds kouder. Ook voor de hengelsportliefhebber breekt de tijd aan om zich weer goed warm te kleden, maar zullen er ook velen zijn die het maar even voor gezien houden.

Na de slechte resultaten in de afgelopen periode is wel goed duidelijk geworden dat de natuur de baas blijft binnen deze wereld. Het heldere water en veranderingen van de temperatuur hebben zeker veel roet in het eten gegooid bij menig visser. En als je nu een witvisser bent of een karpervisser maakt niet uit, want de vangsten waren zeer wisselend.

Er wordt ook van alles bedacht om dit alles weer te doorbreken, door heel veel dingen te veranderen. Velen raken zo ook hun vertrouwen kwijt door hun eigen viswijze, waar eens succes mee werd geboekt volledig op de kop te zetten. Maar blijkt hier uit dat het geen verbetering heeft aangebracht.

Zo nu de jaargetijden verlopen met zeer zachte winters en koude voorjaarstijden zal het er zeker niet
makkelijk op worden, eigenlijk alleen maar moeilijker . Ik ben ook van mening dat door de jaren heen zeer veel witvis verloren is gegaan en daar word het ook niet beter van. Ja de karpervisser zal zeggen, hierbij geen belang te hebben, maar zit men er wel naast. Want waar veel brasem, zeelt, en ga maar door in het water te vinden is word ook het nodige gehaast. Nu deze weg zijn in vele wateren zal de karper overblijven die dit alles tot zich zal moeten nemen.

Dus ja, dan brengt dit ook de nodige verandering in het aasgedrag met zich mee. Hoe het ook went of keert, we zullen vele uren moeten maken om een vis over het koortje te zien glijden. En daar zullen we veel geduld voor op moeten brengen. Hopelijk komt er een strenge winter die water tot ijs zal maken, en de nodige insecten die in het water leven te zullen doden. Moet ook realistische zijn, dat we van de natuur niet gaan winnen.
Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.