Karpervissers komen langzaam uit de winterslaap.

Alles klaar voor 2018 en dat voor een nieuwe uitdaging.

Langzaam maar zeker komen de karpervissers weer uit hun winterslaap al hadden we verwacht dat er helemaal geen winter meer zou komen maar toch bleek het nog even ijskoud te gaan worden, met als gevolg bevroren plassen en meren. Onder de karpervissers zijn er een aantal geweest die hun passie ondanks de kou gewoon hebben voortgezet maar de meesten hadden de kachel wel op gevaarlijk staan.

Nu de dooi zijn intrede heeft gedaan en de temperaturen blijft stijgen gaat de passie waar we van houden zeker meer een hoofdrol spelen. Een nieuw seizoen geeft ook weer nieuwe uitdagingen maar zijn er ook velen onder ons die door de slechte vangsten in 2017 het vertrouwen even zijn verloren. Ja en die moet jezelf weer terug zien te winnen, al heb ik daar zelf niet zo´n probleem mee.

De vraag voor ons is nu hoe het dit jaar weer gaat worden , komt er nog weer een vracht kou over ons heen of komt het zover dat het water snel word opgewarmd met een stalend zonnetje dat moeten we dus afwachten. Zelf kunnen we er ook veel aandoen door met verstand de waterkant op te zoeken en kijken wat wel of niet kan. Een verkeerde aanpak kan je heel snel het geduld laten verliezen, dus is het een kwestie van goed nadenken.

Door al die jaren heen is er zoveel op de markt gekomen aan aassoorten dat sommigen de bomen in het bos niet meer kunnen zien. Ik blijf er bij, dat het geloof in de dingen waar jezelf succes mee hebt geboekt gewoon moet vasthouden, dan weet ik zeker dat het goed komt. Veel veranderen in systemen maakt je vaak nog onzekerder en dat kan vaak ten nadele uitvallen aan je passie.

Gelukkig gaan we de goede kant weer op en wil ik langs deze weg iedereen alvast weer hele goede vangsten wensen voor 2018. Blijf verantwoord vissen, en neem alles weer mee vanaf de waterkant want dan kunnen wij nog heel lang van onze hobby genieten.Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.