Seizoensopener voor Boeve en Sellis loopt teleurstellend af in Lochem.Foto: Bert Hoogland
Jeroen Boeve en Rick Sellis waren zondag 4 maart met goede moed vertrokken naar circuit Gageldijk in Lochem om deel te nemen aan de eerste wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen. Na het afscheid van Herbert Boeve vond Jeroen, Rick Sellis als nieuwe bakkenist.

Beiden hebben aardig wat trainingsuren gemaakt om zo elkaar beter te leren kennen om het gevoel te krijgen aan elkaar wat te doen in de wedstrijd. Na de flinke vorstperiode was de baan zeer hard geworden en dat was zeker niet helemaal in het voordeel voor Boeve en Sellis die zich beter thuis voelen op de echte zandcircuits. De machine liep ook niet optimaal en zat er ook niet meer in dan een zestiende tijd bij de kwalificatietraining.

Voor aanvang van de 1e manche waren er ook nog even mechanische problemen met kon het tweetal toch uiteindelijk beginnen aan de wedstrijd. De start liep niet slecht en konden beiden de combinatie naar de negende plaats toe rijden. Maar na een kwart ronde te hebben gereden raakte Boeve en Sellis betrokken bij een crash waar ze totaal niets aan konden doen. Hierdoor was een goede uitslag niet meer mogelijk en kwam men als 32e binnen. Wat zeker genoemd mag worden dat het koppel die de aanvaring had veroorzaakt samen hun excuus kwamen aanbieden. Jeroen en Rick hadden de vrede dan ook snel gesloten en zo hoort het.

Rick had door de aanvaring toch wel last van lichtelijke kwaaltjes en werd al snel duidelijk dat het een moeilijke tweede reeks zou gaan worden. Tijdens de start van de wedstrijd wisten Boeve en Sellis nog redelijk mee te komen door als twaalfde door te komen, maar moesten in het slot van de race nog een stapje terug doen. Met een dertiende positie was de zwaar bevochten heat dan ook het meest haalbare voor de beide mannen.

In het dagklassement werden Jeroen Boeve en Rick Sellis 21e . Stuurman Jeroen verklaarde na afloop”Het was voor ons een teleurstellend begin hopelijk gaat het in Oss een stuk beter”. Deze wedstrijd zal in het weekend van 24 en 25 maart worden verreden.Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.