Van Werven en Juffer maken een goede seizoenstart in Lochem.

Foto: Bert Hoogland

Op circuit Gageldijk in Lochem werd op zondag 4 maart de eerste wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen verreden. Cor van Werven wist ondanks zijn blessure samen met zijn bakkenist William Juffer een goede seizoenstart te maken.

Door de strenge vorst van de afgelopen week was het circuit snoeihard geworden maar dat deerde het duo niet. Het tweetal begon voortvarend aan de tijdtraining en wisten in hun groep zelfs als snelste binnen te komen.

Van Werven en Juffer hadden er het volste vertrouwen in om een goede start te maken in hun eerste reeks wat uiteindelijk ook lukte. Met een superstart nam het zijspanduo de leiding maar moesten even later deze toch weer afgeven waarna Cor en William de druk er op wisten te houden. Na een aantal ronden zagen ze hun kans om de koppositie alsnog weer over te nemen en pakte zo glorieus de overwinning.

In de tweede manche probeerde het koppel aan de binnenzijde goed weg te komen maar wisten twee combinaties Cor en William net voor te blijven. Met een derde plaats werd de reeks begonnen en leek het er even op dat de achtervolgers probeerde deze positie over te nemen. Maar van Werven en Juffer hadden nog genoeg lucht over om deze derde positie vast te houden en pakte hiermee ook tevens de hoofdprijs.

“Een beter begin kunnen we ons niet wensen, we hebben twee zeer goede manches gereden aldus Cor van Werven”. De volgende wedstrijd zal worden verreden in Oss en wel in het weekend van 24 en 25 maart.Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.