Van Werven en Liepins zien podiumplaats in rook opgaan door pech.Cor van Werven en Kaspars Liepins reisde op zondag 25 maart af naar circuit De Witte Ruysheuvel in Oss om daar deel te nemen aan een wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen. Doordat de vaste bakkenist William Juffer ziek is, was het Kaspars Liepins die van Werven te hulp schoot om deze wedstrijd zo alsnog te kunnen rijden.

Het aanwezige publiek zag in de tijdtraining dat het koppel al snel aan elkaar gewend was en noteerde ze dan ook de snelste tijd . Zo mocht van Werven en Liepins als eerste oprijden voor de start van de 1e manche. De start van de eerste reeks verliep wonderbaarlijk goed voor het duo en wisten dan ook gelijk de leiding in handen te nemen. Beiden wisten elke ronde het gas er flink op te houden en namen uiteindelijk 20 seconden voorsprong op de achtervolgers. Nadat de wedstrijdleider de laatste ronde had aangegeven leek de winst hen niet meer te ontgaan maar kregen Cor en Kaspars toch nog te maken met een koppelingsprobleem en was het uit en over.

De start van de tweede heat liep ook voortvarend af voor van Werven en Liepins die wederom weer de leiding wisten te nemen. Het leek er naar uit te zien dat het zijspanduo nu wel aan de haal zou gaan met de overwinning maar slaagde men daar niet in. Doordat de combinatie stil kwam te staan zakte ze terug naar plaats twee en sloten hiermee ook de wedstrijd af en werden zo vierentwintigste in het dagklassement.

Zo zagen Cor van Werven en Kaspars Liepins een podiumplaats in rook opgaan. ' Het is jammer dat dit is gebeurd maar helaas is het niet anders, ik heb super gereden met Liepins' laat van Werven weten. Wie op zondag 1 april naast de Oldebroeker zijspancrosser komt te staan is nog niet bekend, want dan staat op het Eurocircuit in Valkenswaard de volgende wedstrijd alweer op de rol.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.