Stichting Circuit Oldebroek opende het paasweekend met een jeugd motocross en cup klasse.

Foto: SCO Mediagroep


Op zaterdag 31 maart was het dan eindelijk zover voor het bestuur en haar vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek na vele weken voorbereiding. Nederlands beste jeugd motocrossers en cup klasse kwamen naar circuit 'De Bargen om te strijden voor de eerste NK punten. In totaal schreven maar liefst 260 rijders zich in voor deze wedstrijd. Dit was ook tevens een mooie generale voor de organisatie omdat maandag 2 april de Dutch Masters of Motocross word verreden.

De klassen die op het spectaculaire circuit aan de start kwamen waren de 50cc klasse, 65cc kleine en grote wielen klasse. Ook de 85cc kleine wielen categorie kwam in actie en volgde daarna de 250 en de 500cc cup klasse.

Bij de 65cc kleine wielen stond Dani Heitink uit Kamperveen aan de start en was dit voor hem een echte thuiswedstrijd. Heitink wist in de eerste manche als tiende binnen te komen maar wist het in zijn tweede optreden nog tot een beter resultaat te komen door als zevende binnen te komen. Zo werd het jonge motocrosstalent zevende van de dag, en dat was zeker geen slecht resultaat. Sam de Vries kende in deze klasse ook een prima wedstrijd en sloot zijn race met een goede achtste plaats af. Maar in de 2e manche liep het niet naar wens voor de Wezeper die uiteindelijk zich tevreden moest stellen met een zevenentwintigste plaats waarmee hij in het dagtotaal zeventiende werd.

Bij de 250cc ging Robert Fobbe uit het 't Loo van start en kende een zeer goed begin van zijn eerste heat. Fobbe nam kopstart en wist een aantal ronden de leiding te nemen maar ging het daarna even mis, en zakte terug naar plek zestien maar knokte zich terug naar een zevende positie wat zeker weer vertrouwen gaf voor zijn tweede omloop. De start van de 2e manche liep ook zeker niet slecht af voor Fobbe en was al snel bij de kopgroep voorin te vinden en leek alles volgens plan te verlopen voor een goede klassering. Maar na de wedstrijd kreeg Robert te horen van de wedstrijdleiding dat hij gediskwalificeerd was. Zeer jammer voor Robert Fobbe die het graag anders had gezien.

Na tien jaar stond Ruben Kroon voor het eerst weer aan de start op zijn favoriete circuit, en had gekozen om in 2018 mee te doen in de 500cc cup klasse. De Hattemebroeker was in de 1e manche even zoekende en bleef continu zoeken naar het juiste spoor waarmee hij wat snellere ronden kon realiseren maar bleef toch steken bij een eenentwintigste plaats. In reeks twee liep het voor Kroon een stuk beter, en wist dan ook als goede elfde te finishen. Ruben werd hiermee veertiende in het dagklassement en liet weten weer volop genoten te hebben.

Na afloop liet de organisatie weten zeer tevreden te zijn over de opkomst en was het een zeer geslaagde dag. Komende maandag zullen de grootmeesters aan de start staan waaronder ook Jeffrey Herlings die uit komt in de 500cc klasse.

Voor alle uitslagen kunt u kijken op : https://speedhive.mylaps.com/Events/1504908


Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.