Strijdlust levert Boeve en Sellis vierde plaats op in Lommel.Het was voor het Sidecarcrossteam Boeve en Sellis een knotsgek weekend in het Belgische Lommel. Daar stond voor de Oldebroeker zijspancombinatie een wedstrijd om het Nederlandse kampioenschap op het programma. Het gehele team reisde afgelopen vrijdag al af om zo op de zaterdag fit te zijn voor de eerste handelingen.

Op zaterdag moest men al vroeg uit de veren omdat om negen uur al de tijdtraining volgde. De reden hiervan was dat de NK zijspannen meedraaide in het bijprogramma van de GP zijspancross. Jeroen Boeve en Rick Sellis zette op een loodzwaar circuit een zesde tijd neer waar de twee redelijk tevreden over waren. Het was rond kwart voor vijf dat de 1e manche kon beginnen voor Boeve en Sellis en wisten hierin een zeer goede start te maken . Het koppel vertrok als tweede en kwamen na een volle ronde te hebben gereden als derde door. Daarna ontstond er een probleem voor Jeroen en Rick die toen wijselijk besloten geen onnodige risico's meer te nemen en daarna ook terug zakte naar een vijfde positie waarmee ook deze race werd afgesloten. Zo was de kop er af en kom men rust nemen omdat de tweede reeks op zondag zou worden verreden.Nadat Boeve en Sellis een zeer goede nachtrust hadden gehad waren ze ook weer vol vertrouwen om een goed resultaat te halen in de tweede manche die om elf uur begon. Met de intentie om met een zelfde start als gisteren de basis te leggen voor een mooie klassering in de 2e manche werd vlak voor de sighting lap de grond ingeboord . Het blok liep niet goed en de monteurs moesten eraan te pas komen om het euvel te verhelpen , hierdoor moesten Jeroen en Rick als laatste plaats nemen achter het starthek. Wat erin de koppies van de "Matadoren" omging is voor het hele team een raadsel maar , wat het tweetal in deze 2e manche liet zien was van een heel hoog niveau.

De ene na de ander combinatie werd ingehaald en 2 ronden voor het einde van deze heat reden de "Matadoren" op plek 5 . Koplopers Wisselink/Sloot maakten een grote fout , ze kwamen vlak voor Jeroen en Rick weer de baan op , schreeuwend naar elkaar dat plek vier er nog in zat pakten ze Wisslink/Sloot met het ingaan van de laatste ronde toch nog die vierde plaats af door deze geweldige inhaalrace. Een prestatie wat bij het team,publiek en de concurrentie veel respect los maakte. Door deze geweldige strijdlust werd het zijspanduo zeer verdienstelijk vierde van de dag op een zeer zwaar circuit van Lommel.

Op zondag 7 juli zullen Jeroen Boeve en Rick Sellis deelnemen aan de ONK voor zijspannen wat op circuit Kwintelooyen in Rhenen zal worden gehouden.

Foto's: Met dank aan Bert Hoogland. 
Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.