Boeve en Sellis raken aansluiting met de top drie kwijt in Holten.Op zondag 7 oktober werd op het circuit van Holten de strijd om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen voortgezet. Het zijspanduo Jeroen Boeve en Rick Sellis waren met goede moed met het hele team afgereisd en wisten wat hun te doen stond. Een goed resultaat halen was noodzakelijk om aansluiting te houden met de beste drie.

Het koppel zette een dertiende tijd op de klok waar Boeve en Sellis nog goed mee weg kwamen om zo alsnog een plaats uit te zoeken op de eerste startrij. De start van de 1e reeks loopt voor het tweetal niet goed af want de combinatie komt op zijn kant te liggen en zijn de rest van de rijders al gevlogen. Dus betekende dit voor Jeroen en Rick dat men helemaal vanuit het achterveld de aanval in moesten zetten en wisten toch nog met een prachtige inhaalrace er een tiende plaats uit te slepen.

De start van de tweede manche verliep ook niet helemaal naar wens maar beiden wisten het tempo snel te pakken en konden zo nog redelijk aan de wedstrijd beginnen. Tijdens het inhalen van verschillende combinaties kregen Boeve en Sellis ook te maken met een achterblijver die Jeroen hard tegen het been aan reed en daarmee zich blesseerde. Op dat moment lag het tweetal op een zevende plaats en konden ondanks deze blessure toch door en kwamen zo uiteindelijk nog als negende binnen.

Zo eindigde beide Oldebroekers als tiende in het dagtotaal en zijn hiermee terug gezakt naar een zesde plaats in de tussenstand. Boeve verklaarde na afloop,'het zat ons niet mee in Holten en hadden het graag anders gezien maar helaas is het niet anders'. Door dit resultaat zijn ze de aansluiting met de top drie verloren. Op zondag 14 oktober zal in Varsseveld de finale worden verreden en zullen Jeroen Boeve en Rick Sellis er alles aan doen om alsnog van die zesde plaats af te komen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.