Boeve en Sellis worden in finale reeksen zevende in Varsseveld.

Foto: Bert Hoogland 


Op zondag 14 oktober werd op circuit 'de Vennebulten' in Varsseveld de finale reeksen verreden om het Nederlandse kampioenschap voor zijspannen. Jeroen Boeve en Rick Sellis hadden een doel en dat was om er nog een mooi resultaat uit te halen. Boeve en Sellis begonnen met een hun tijdtraining en lagen de combinaties wat tijd betreft heel dicht bij elkaar. Het duo zette een achtste tijd en waren daar zeker niet ontevreden over. 

De start van de 1e manche liep voor de Oldebroekese combinatie zeer goed af en begonnen hun wedstrijd met een vierde plaats en leek er nog meer in te zitten voor het tweetal . Maar na een aantal ronden knapte een zuigerveer en viel de motor elke keer uit met het aanremmen naar een bocht toe. Ja en dat betekende dat Boeve en Sellis smeten met hun krachten en uiteindelijk toch nog als zevende binnen wisten te komen. 

Dat er veel energie in hun eerste optreden was gestoken was terug te zien in de 2e reeks . De start op zich verliep nog naar wens en begonnen ze dan ook als derde aan hun race. Maar toen kwam de hamer en waren de krachten verdwenen en zat er niets anders op, dan save te gaan rijden. En dit leverde toch nog een zevende plaats op voor Jeroen en Rick en liet hen ook als zevende eindigen in het dagklassement. In het eindklassement is het zijspanduo als zesde geëindigd 

Stuurman Jeroen Boeve en bakkenist Rick Sellis willen langs deze weg het gehele team bedanken voor hun inzet en daar horen ook de sponsoren bij en natuurlijk ook alle media die aandacht hebben geschonken aan onze takt van sport.  '' Ons doel was om bij de beste vijf te eindigen en dat is net niet gelukt, maar we hopen op een herkansing in 2019” aldus Boeve. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.