Gemeentelijke en regiocrossers doen het goed in Axel.

Het jonge motocross talent Dani Heitink was op zaterdag 13 oktober te vinden op het circuit van Axel bij de finale wedstrijd. Heitink die uitkomt in de 65cc kleine wielen klasse werd 9e in de 1e manche. In zijn 2e race ging het nog beter en sloot de rijder uit Kamperveen zijn MX seizoen af met een 7e plaats waarmee Dani Heitink 7e van de dag werd. In de eindstand om het kampioenschap werd Heitink 6e van Nederland en kan zeker terugkijken naar een prima crossseizoen.

Op zondag 14 oktober werden de finale reeksen verreden voor de cupklassen en kwamen ook de ONK rijders in actie van de 250 en de 500cc wat zich tevens ook afspeelde op het circuit van Axel.

Bij 250cc Cupklasse is Robert Fobbe in de 1e manche als derde geëindigd. In zijn 2e reeks kwam de motocrosser uit het 't Loo als 7e over de finish en dat was een wat minder resultaat. Met deze uitslag werd de Yamaha piloot 5e in het dagklassement. In de eindstand om het Nederlandse kampioenschap werd Robert Fobbe 11e .

Bij de 500 cc Cupklasse wist Ruben Kroon de 1e manche glorieus op zijn naam te schrijven en kwam de Hattemerbroeker in het 2e bedrijf 4 seconden tekort om wederom met de volle winst er vandoor te gaan maar wist toch met deze uitslag de hoofdprijs te pakken. In de Eindstand werd Ruben Kroon 5e van Nederland.

Youri van 't Ende die al verzekerd was van de Nederlandse titel BIJ ONK 250cc klasse sloot zijn 1e manche af met een derde plaats en dit deed hij wederom in het tweede bedrijf. Hiermee werd de motocrosser uit Heerde derde van de dag en kan terugkijken naar een prima motocrossseizoen

Ook Mitchel van den Essenburg uit het 't Loo liet van zich spreken in de ONK 250cc klasse. Van den Essenburg werd 8e in de 1e heat en kwam in de 2e manche met een goede zesde plaats over de finish heen en eindigde in het dagtotaal als 7e In het eindklassement werd Mitchel van den Essenburg 4e van Nederland.