Jeugdvissen in 2018 flink toegenomen.DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST
Een aantal jaren geleden was goed zichtbaar dat de jeugd geen oog meer had om eens een hengeltje uit te gooien. Vele oorzaken werden er genoemd en zagen de verenigingen toch een zeer aanzienlijke daling bij de jeugdleden. Vele vrijwilligers waren gekomen om een handjevol vissers bij te staan en maakte zich daarover ook zeker zorgen.

Maar in 2018 heeft het anders uitgepakt en is door het toedoen van een goede aanpak om jeugd weer aan het vissen te krijgen gelukt. Met een vaste stok beginnen is wel het belangrijkste en kunnen degenen die de cursus volgen hiermee de nodige witvissen verschalken. Iedereen wil natuurlijk vangen want als dat niet lukt dan is de motivatie snel verdwenen. De vrijwilligers die goed kijk hebben op deze zaken leggen dit tot in de puntjes uit.

Doordat een aantal jaren geleden het vissen op karper een vlucht heeft genomen was het ook goed duidelijk dat veel jeugd deze kant op wilde. Maar bij deze passie heb je geduld nodig en dat bleek voor velen zeer moeilijk te gaan worden. Daarom is ook het advies om maar te beginnen met een dood eenvoudige witvis hengeltje om eerst alle fijne kneepjes te leren wat nodig is.


https://www.sportvisserijnederland.nl/ juichen dit zeker toe en ziet dit weer als een goede stap richting de toekomst. Want zonder jeugd geen hengelsport meer want deze heeft men nodig zowel voor de wedstrijdsport als gewoon voor plezier aan de waterkant. Ook verschillende Hengelaars Verenigingen doen er alles aan om de jeugd naar hun visrijk water te krijgen.Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Bierworst laat menig karper verleiden.