Het weer meest besproken in wintermaanden.
Het lijkt mens eigen te zijn maar er word in de wintermaanden elke dag wel over het weer gesproken. Krijgen we, vorst, sneeuw of regen het blijft maar doorgaan. Ook zien we als het winters gaat worden Nederland volop in paniek raken. Het treinverkeer, en het gewone verkeer op onze wegen is in een mum van tijd ontregeld.

Zo speelt de media daar ook snel op in en ontploft soms het Facebook,Twitter en ga maar door. Gisteren toen de eerste delen van het land wit waren vlogen de filmpjes en foto’s aan ons voorbij. Maar kwam er ook een record aan file te staan, wat binnen een paar uur opliep tot wel 2000 km. Dit zit in de Nederlandse burger lijkt het wel, want in mijn jeugdjaren was het niet anders.

Maar moet wel eerlijk bekennen dat de wegen toen wel een stuk beter waren als nu, de snelwegen en een aantal hoofdwegen zijn begaanbaar maar voor de rest is in geen velden of wegen meer een strooiwagen te zien. Verandering van wegen heeft dit ook veroorzaakt omdat het voor strooiwagens ook moeilijker is geworden. Vroeger werden de wegen schoongemaakt met de ouderwetse sneeuwschuiver maar dat is niet meer mogelijk door de vele auto’s in de straat en teveel obstakels voor de veiligheid.

Maar goed we mogen hoe dan ook veel over het weer praten maar kunnen we gelukkig nog niet bepalen wanneer we sneeuw willen of regen. We blijven aan onze jaargetijden gebonden.Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.