Verdwenen onder het ijs.


De echte wintermaanden zijn nu aangebroken en kun je van alles verwachten. vorst, sneeuw, wind en regen. Voor onze passie hebben we liever het hele jaar mooi weer maar dat zit in ons kikkerlandje er niet in. Ja en dan is het moment gekomen dat de viswateren zijn bevroren en de vissen onder het ijs zijn verdwenen.

Ik zeg dan altijd, rust in de tent wat in mijn ogen ook zeker goed is als we het over karpervissen hebben. Wachten op betere tijden is het motto, en heeft een ieder daar wel zijn visie over. Vele jaren geleden werd bekend dat er geen gesloten tijd meer nodig was en mag een ieder het hele jaar door vissen. Maar komt dat ten goede aan onze hobby? De oude garde zet er hun vraagtekens bij en laat weten, dat er weer een gesloten tijd moet gaan komen. Zo krijgen de vissen weer hun rust en zou dat zeker weer ten goede komen voor de vangsten.

Als die tijd terug zal komen betwijfel ik omdat het commercieel alleen maar zijn overhand heeft gekregen. Dit zou een klap voor de hengelsportzaken kunnen betekenen, maar zien we wel door de jaren heen dat velen zelf de keus hebben gemaakt om maar te wachten op warmere tijden en hebben besloten om in de winter de hengels maar in het vet te zetten. Moet zeggen dat heeft ook weer wat, want zo leef je weer naar een nieuwe uitdaging toe en geeft dit weer extra motivatie op.

Moet zeggen dat ikzelf ook alles schoon en al startklaar heb staan voor 2019 maar ook wacht op betere tijden. Wens jullie ook alvast een goede vangst en mijn motto is zoals altijd. Neem je rotzooi mee naar huis en vis verantwoord op karper. Zo kunnen we nog jaren blijven genieten van onze passie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.