Vrouwen roeren zich in het mannenpeloton.

Deze vier vrouwen hebben volop genoten. 

Het is woensdagavond 12 januari en komen we aan op de fietsbaan van de ATB Vereniging Oldebroek. Deze avond staat er een wedstrijd op het programma voor de Maxi Promo wintercompetitie. Dit was tevens alweer de een na laatste wedstrijd horen we uit de monden van de deelnemers die zich melden aan de inschrijftafel.

Daarbij zien we ook dat een aantal vrouwen in het complete fietstenue komen binnen wandelen in de sportkantine. In totaal tel ik er vier en komen we de namen al snel te weten waaronder Jeanet Tienstra, Ilse Klootwijk, Thamara Pijpers en Karin Iepsma. De vier vrouwen zijn klaar voor de start en hebben voorgenomen om er weer volop van te gaan genieten. Een podiumplaats halen is niet het motto maar lekker meedoen en bezig zijn.

Thamara en Karin zijn nog op een dusdanige leeftijd dat beiden samen van start moeten in de koningsklasse. Maar als ze dit erg vinden nee, want ze hebben beiden een doel en dat is de finish halen. Voor Jeanet en Ilse is het niets anders en moeten de pedalen rond laten draaien in de 35+.

Even later horen we een knal en is de wedstrijd voor Pijpers en Iepsma een feit geworden en een kleine minuut later vertrekken Tienstra met Klootwijk voor hun wedstrijd. Een frisse start zeg in dan maar, waar de benen van het viertal nog flink rond draaien maar zien we na een aantal ronden dat dit niet meer mogelijk is. Duidelijk zien we ook dat een juiste ritme is gevonden om zo een vol uur te kunnen volhouden.

Terwijl de mannen door razen weten de vrouwen zich ook te roeren in het peloton. Tienstra raakte nog even flink in gevecht met Jan van Boven de secretaris van de ATB Vereniging en sluiten zelfs nog meer vrouwen zich aan en lijkt dat er een vergadering is ontstaan. Maar met nog drie ronden te rijden zien we de gezichten van de deelneemsters verkleuren en zwaait Ilse naar de omroeper en hoopt dat die zal roepen, hier is de laatste ronde, maar peddelen Tienstra, Iepsma en Thamara gewoon door.

Dan komt eindelijk de verlossende bel en herpakken de vier zich toch nog even om de laatste energie en krachten er uit te gooien. Prachtig om te zien zoals deze vrouwen over de streep heen kwamen, moe maar toch voldaan. Bij de 16+ komt Thamara als negende binnen wat er wel op leek dat ze het goud had gewonnen en sloot Karin haar wedstrijd af met een tiende plaats. Jeanet kon zeer tevreden zijn met haar negende positie waar ze de finish mee overkwam, en kwam Ilse even later als tiende over de meet.

We hebben niet gevraagd hoeveel ronden achterstand zij hadden opgelopen op de snelle mannen. Nee,nee de vier vrouwen hebben hun wedstrijd op een eigen manier beleeft en dat met plezier dat maakte aan deze avond er zo mooi aan.

Op de foto zien we van links naar rechts:

Jeanet Tienstra, Ilse Klootwijk, Thamara Pijpers en Karin Iepsma.
Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.