Heitink had op karper gerekend maar het werd brasem.

Heitink vangt toch nog een brasem 

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen heeft Dani Heitink naast het motorcrossen er nog een passie bij en dat is vissen. Heitink die een aantal weken geleden weer is begonnen met de MX training heeft toch nog tijd gereserveerd voor het vissen. Ja de 10-jarige uit Kamperveen moet ook weer naar school maar was gelukkig op dinsdag 26 mei nog vrij van.

Samen hadden we afgesproken om op karper te gaan vissen en dat deden we dus. Rond acht uur arriveerde Dani bij de visput en werd er een poging gewaagt om een karper te verschalken. Tussentijds legde ik hem uit dat karpervissen een hele andere discipline nodig heeft waarbij geduld de boventoon voert. Natuurlijk kun je soms gelijk een voltreffer hebben maar vaak is het een lange zit. De zon branden al flink op onze hoofddeksel en kwam de wind uit alle hoeken waaien. Tussendoor kon ik ook even vragen aan Dani hoe zijn nieuwe machine en wel de 85cc grote wielen hem beviel, en hij laat weten dat dit wel even wat anders is dan een 65cc grote wielen. Maar tot nu toe ben ik super tevreden en schakelen we samen snel weer over naar onze visserij.

Na vier uur vissen hebben we nog geen taal of teken gezien en besluiten we om maar eens wat verder van de bodem te gaan vissen misschien konden we op half water nog een karper verleiden. Heitink laat tussen neus en lippen door weten dat je inderdaad wel heel veel geduld moet hebben. Je voelde aan Heitink dat hij ho zo graag een vis wilde vangen en besloot ik om mijn Feeder volledig aan te passen en kwam alles weer in witvisstijl terug. We hadden nog maar 1 uur te gaan en hoopte ik maar voor Dani dat het zou gaan lukken, en ja hoor na vijf minuten was het raak en stond Heitink met een krom gebogen hengel in zijn hand. Op een professionele wijze liet hij de vis het net in glijden en vierde ik inwendig een klein feestje . Een brasem was het resultaat en kon je aan Dani zien dat hij wel blij was met deze vis. Maar toch zat het hem niet echt lekker, omdat hij eigenlijk op karper had gerekend.

Dit is zo mooi, dat je als volwassen de jeugd op deze manier alles kunt uitleggen over de passie, en zelf ook duidelijk maakt dat de aanschaf van de peperdure spullen niet altijd de juiste keus is. Mijn vader zei vroeger altijd, leren doet je het beste als je begint met een vaste hengel dan komt de rest vanzelf wel. We moeten ook eerlijk zijn dat dit hedendaags wel anders is maar zou het zonde zijn dat je jeugdige vissers kwijtraakt door een verkeerde aanpak. In ieder geval Dani Heitink is nog jong en kan nog heel veel leren, wat hij ook zeker wil. Daarna was het tijd om te gaan en stapte Heitink in bij zijn moeder en kon ik ook even later de auto starten om op tijd thuis te zijn voor de warme maaltijd. We hebben afgesproken om zeker nog een keer het dunnetjes over te doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.