Heitink heeft vissen en motorcross als grootste hobby.

Dani Heitink wacht op zijn eerste karper

Kamperveen: Dani Heitink heeft twee zeer grote hobby's en dat is vissen en motorcross. Dat Dani aan motorcross deed wist iedereen wel maar dat hij rustig plaats kan nemen achter een hengel is velen niet bekent. We hadden met de 10-jarige Kampervener afgesproken om samen eens een hengeltje uit te gaan gooien en was het eindelijk dan zover. Vroeg waren we niet door andere verplichtingen maar rond half twaalf troffen wij elkaar aan een mooie visput.

Moeder Marrie zette haar zoon af en konden we daarna de boel opbouwen. Dani zijn wens is nog steeds om zijn eerste karper te vangen, maar ja dat gaat niet zo eenvoudig. Legde hem dan ook uit dat het niet echt de dag was om een goede kans te maken zeker door de zeer draaiende wind die steeds maar als een Hollandse molen in de rondte draaide. Maar we zeiden tegen elkaar wie niet waagt wie niet wint. Daarna was het zaak om alles zo voor elkaar te maken dat we uiteindelijk konden beginnen met het vissen. Heitink en ik hadden besloten om een uur en vijftien minuten ons aas te laten liggen, of er moest een flinke aanbeet komen. Dani keek mij aan en vroeg waarom ik dit deed en ik hem uitlegde dat je op deze manier als jonge visser langzaam maar zeker geduld krijgt om zo een karper te kunnen vangen. Soms kan het zo raak zijn maar er zijn ook tijden dat je uren achter je hengel zit en totaal geen teken van leven ziet. Moet zeggen dat Dani op zeer professionele wijze zich prima aan de afspraken hield.

Ook bij mij was totaal geen werk aan de winkel en besloot ik samen met Heitink om maar eens een andere aassoort in te zetten wat soms wel weer succes oplevert. Dus zo gezegd zo gedaan ook hier was weer een tijd voor afgesproken waarbij Dani zich weer prima aan hield. Samen spraken we over het vissen maar ook zeker even over de motorcross waar langzaam maar zeker weer wat beweging is gekomen en hij zijn eerste trainingsuurtjes ook weer heeft gemaakt op zijn KTM 65cc grote wielen. Dani weet dat er dit jaar niets meer te halen is en zal in 2021 een stap hoger gaan en daar zult u zeker in de toekomst meer over gaan horen.

Daarna stroomt de mond bij Heitink gelijk weer over naar het vissen en tikt de tijd maar door. We hadden besloten om tot half vijf te gaan vissen en vloog de tijd voorbij. Ik vroeg aan hem hoe hem deze uren waren bevallen en smaakte het gelijk bij Dani na meer want we gaan samen nog een keer een poging wagen om toch een karper te verschalken en ziet Heitink hier alweer naar uit. Helaas geen vis op de kant maar hebben we samen ons brood en drinken plus flinke koekjes allemaal op gemuisd. Om iets voor half vijf arriveerde moeders weer en was het nog even Dani uitzwaaien en keerde ik zelf ook weer huiswaarts. Moet zeggen we hebben samen volop genoten, en hebben we zoals de wet ons heeft voorgeschreven ons netjes aan de regels gehouden. Op naar de volgende rond.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bierworst laat menig karper verleiden.

Uitdaging aan Prinses Margrietkanaal levert geen karper op.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.