Bij vissen is het niet altijd prijsschieten


De meeste mensen die zich bezig houden met de hengelsport weten dat het niet altijd prijsschieten is. Er hangen vele factoren aan vooraf. Ten eerste de weers omstandigheden die een zeer belangrijke rol spelen. Maar hoe is je aanpak, zoek je maar zo een plek. Of maak je er eerst een theorie van, dat wil zeggen een goede keus maken waar je gaat zitten. Het is dus ook een kwestie observeren waar de vis zich ophoud. Ja en als je dat al hebt gevonden dan ben je al een heel eind verder.

Dan kom je aan het onderwerp het voer, het aas wat ook zeer belangrijk is en zeker ook de hoeveelheid. Als je dat eenmaal onder controle hebt dan ziet het vissen er al veel plezieriger uit. Er zijn zeer veel manieren, zoals het gebruik maken van een vaste stok, feederhengel, en het statiche vissen waarbij je wakerrs gebruikt die bij een aanbeet naar boven knallen. Zo vang en kun je van allerlei soorten vissen vangen.  

Maar hou er rekening mee dat het niet altijd feest is. Mijn mening is wel dat je altijd moet experimenteren om zo het landingsnet nat te krijgen. Weet zeker dat je er dan veel plezier aan zult beleven. Zo zit je ook lekker in de natuur en in een hele andere wereld. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

We zullen hem missen.

Bart Notten neemt na 25 jaar afscheid als bakkenist.

Dompekolk was vroeger een makkelijk karperwater.